17 Nisan 2013 Çarşamba

YGS DONEMİ BASLASİİN

Havalar ısındı, okulların kapanmasına az kaldi ve biz 11. Sınıfların yani gelecegin 12. Sınıfların maratonu başladı önümüzde uzun bir donem var gibi gozuksede cok çabuk geçecek gibime geliyor. Çalısmalar başladı şimdiden nefesler tutuldu herkes gibi benimde kafamda ne olacağım belirleniyor. Bu calışma dönemini eglenceli kılmak icin çeşitli yöntemlerden bahsetmek istiyorum size
1-Positler ve Stabilo Kalemler
Çalışacağınız dersin notlarını Stabilo kalemlerinizle renklendirebilirsiniz. Cok akılda kalıyor sınıf arkadasimin bu yüzden 78 tane renkli kalemi var. Çalıştığınız notları kalpli yıldızlı çeşitli desenleri olan postitlere yazabilirsiniz (tabi önemli olanlarını) bu hem eglenceli olur hemde daha cok aklınızda kalmasını saglar.
2-iPad ders uygulamaları
Teknolojinin hızla geliştiği bu gunlerde artık sıkıcı dersler elimizin altında. Appstoreden indirebileceginiz çeşitli uygulamalarla ders çalısmayı seviyorsunuz (denendi). Ornegin ben edam YGS-LYS konu anlatımli tarih coğrafya türkce matematik geometri derslerinin uygulamalarını kullanıyorum. Test çozerken unuttuğum bir konu tik karşımda.
3-Cok sık test çözmeye kalkmayın
Uzun süre oturup binlerce soruya kafa patlatmayın. İstemeğine kimse sizi oraya bağlanmanızı sağlanamaz. Ama söyle bir gercek var bu donemde test çözmek zorundayız. Bunu istenilebilir bir hale getirmek icin kendinize ara ve ödüller verin ornegin 3 test çözüp ara verin sonra bir 3 test daha bunun sonucunda beklediğinizden cok doğru yaptığınızda kendinize çikolata seker gibi süprizler yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder